Eznis Airways va lansa zboruri între Ulaanbaatar și Praga

Flota Eznis Airways

Doar a doua legătură aeriană directă între Europa și Mongolia va fi lansată de compania aeriană low-cost mongolă Eznis Airways. Începând cu 10 iulie, aceasta va zbura de două ori pe săptămână între Ulaanbaatar și Praga.

Eznis Airways este o companie aeriană reînnoită cu sediul pe aeroportul Ulaanbaatar UBN. Este una dintre cele mai tinere companii aeriene din cadrul asociației IATA, fiindu-i acordată calitatea de membru la cea de-a 80-a Adunare Generală Anuală a IATA, în cadrul Summitului Mondial al Transportului Aerian desfășurat în Dubai în perioada 2-4 iunie 2024.

Zborurile vor fi operate de o aeronavă Airbus A330-200 cu fuselaj larg, înmatriculată JU-1332, cu o capacitate totală de 256 de pasageri. De asemenea, aceasta este singura aeronavă operată în prezent de compania aeriană.

Pe lângă Praga, se așteaptă ca Eznis Airways să înceapă să zboare și spre Hong Kong, Busan și Chongju.

A doua legătură directă a Mongoliei cu Europa

Până în prezent, singura rută directă din Mongolia către Europa este operată de compania aeriană națională a Mongoliei, MIAT, către Frankfurt, Germania.

Ulaanbaatar - Praga

Noua rută cu Eznis Airways de la Ulaanbaatar la Praga va avea o durată de zbor de 7 ore și 50 de minute și este programată în prezent pentru perioada 10 iulie - 26 octombrie, durata programului de vară.

Zborurile vor fi operate miercurea și sâmbăta la următoarele ore:

Ruta Numărul zborului Ziua Ziua Plecare Sosire
UBN-PRG MG714 Miercuri, sâmbătă 17:15 20:15
PRG-UBN MG715 Miercuri, sâmbătă 21:45 11:35 +1

De ce Praga? În Republica Cehă trăiesc 12.000 de mongoli, fiind una dintre cele mai mari comunități din Uniunea Europeană.

Prețurile biletelor

Biletele pot fi achiziționate acum direct de pe site-ul companiei aeriene eznis.com. Cel mai ieftin bilet dus-întors la EZ Bird poate fi achiziționat la prețul de 399 usd, ceea ce reprezintă o ofertă imbatabilă având în vedere conexiunea directă și perioada vacanței de vară și de vară.

Acest preț nu include bagajul de cală, care poate fi achiziționat pentru 70 $ dus. Alternativ, puteți achiziționa bilete la un tarif mai mare, consultați bagajul cu Eznis Airways.

Mongolia fără viză

Guvernul Mongoliei a relaxat restricțiile privind intrarea în țară, iar călătorii din multe țări pot intra în Mongolia în scopuri turistice fără viză - valabilă pentru șederi de până la 30 de zile.

Toate țările afectate de intrarea fără viză pot fi găsite pe site-ul evisa.mn.

Mai aveți întrebări?

Dacă aveți întrebări sau comentarii cu privire la articolul...

0 comentarii

Conectați-vă la Cestee

... comunitatea mondială a călătorilor

Nu aveți încă un cont de călătorie? Înregistrează-te