Wizz Air lansează programul All You Can Fly

Wizz Air - Airbus A320

Wizz Air lansează un nou abonament numit All You Can Fly începând cu 13 august 2024.

La prima vedere, oferta atractivă de zbor nelimitat timp de un an întreg după achitarea taxei de abonament are unele dezavantaje semnificative.

Prețul și disponibilitatea abonamentului All You Can Fly

Abonamentul All You Can Fly este valabil timp de 12 luni de la data achiziției. Cu toate acestea, vă puteți cumpăra abonamentul acum de pe wizzair.com.

Programul pilot este disponibil doar pentru 10.000 de abonați.

Toate cele 10.000 de locuri au fost deja epuizate, iar abonamentul All You Can Fly nu mai este disponibil pentru cumpărare.

Prețurile All You Can Fly sunt următoarele:

  • 499 eur - Achiziție până la 15 august
  • 599 eur - Achiziție după 15 august

În plus, veți plăti un preț fix pentru fiecare zbor rezervat, cu excepția primului zbor, care este inclus în prețul abonamentului propriu-zis 9,99 eur.

Dacă zburați în total de 10 ori în termen de 12 luni de la achiziționarea abonamentului, un zbor costă în medie 59 eur. Desigur, pe măsură ce numărul de zboruri pe an crește, prețul pe segment scade.

Puteți rezerva maximum 3 zboruri în decurs de 24 de ore.

Deci, din această perspectivă, oferta pare foarte atractivă, în special pentru călătorii care locuiesc în apropierea unui aeroport cu un număr mare de zboruri Wizz Air.

Pe ce rute și când este valabil abonamentul?

All You Can Fly este disponibil pe toate rutele internaționale din rețeaua Wizz Air.

Puteți rezerva bilete pentru orice dată a anului, în funcție de disponibilitate.

Termeni și condiții și incertitudini

Cu toate acestea, o privire mai atentă asupra termenilor și condițiilor complete, pe care le puteți consulta la wizzair.com/information-and-services/memberships/all-you-can-fly, dezvăluie curând faptul că calitatea de membru s-ar putea să nu fie atât de convenabilă precum pare la prima vedere.

Rezervarea în termen de 72 de ore de la plecare

Prima condiție majoră este că puteți rezerva un zbor doar într-o fereastră de 3 zile înainte de plecare, adică puteți rezerva doar pentru următoarele 3 zile, ceea ce este menționat în mod explicit în unul dintre termenii și condițiile de pe site-ul Wizz Air:

"After registration, the given credit card will be charged and after a successful payment you can start searching and booking for available flights and seats* for the next 3-days on a rolling basis,"

În plus, puteți rezerva doar un bilet dus sau un zbor dus-întors, care trebuie să aibă loc în termen de 72 de ore.

"With the registration to Wizz All You Can Fly You can book one-way flights that are available in the itinerary of the Website or App within the Eligible Period if the booking is made within calendar 3 days (72 hours) before departure. You can book a maximum of 3 one-way flights for 1 day (24 hour)."

Disponibilitatea locurilor

Și disponibilitatea locurilor este cel mai mare mister de până acum.

Biletele All You Can Fly pot fi rezervate numai "în funcție de disponibilitate și restricții" și nu există încă nicio indicație cu privire la numărul de locuri care vor fi disponibile pentru membrii All You Can Fly pe anumite zboruri sau dacă va fi pur și simplu posibil să rezervați orice loc disponibil.

Anulări și modificări

Biletele achiziționate prin intermediul All You Can Fly nu pot fi modificate în niciun fel.

Dacă pierdeți 3 zboruri deja achiziționate (no-show), Wizz Air vă poate anula calitatea de membru.

Bagaje și servicii

Toate biletele All You Can Fly includ doar un bagaj de mână mic de 40 x 30 x 20 cm.

Bagajele de mână mai mari, bagajele înregistrate și toate celelalte servicii pot fi achiziționate ca standard în momentul rezervării.

Abonamentul nu poate fi anulat

Termenii și condițiile vorbesc despre anularea în termen de 14 zile de la achiziționarea abonamentului, dar zborurile pot fi rezervate doar începând cu 25 septembrie.

Se poate presupune că cele 10 000 de locuri disponibile pentru calitatea de membru vor fi epuizate în următoarele câteva zile, astfel încât, efectiv, probabil că nu veți putea anula contractul chiar dacă nu sunteți mulțumit de disponibilitatea locurilor pentru membri.

Reînnoirea automată a calității de membru

Nu uitați că abonamentul se va reînnoi automat după 12 luni, moment în care 599 eur vor fi debitați de pe cardul pe care l-ați introdus la prima achiziție.

Dacă nu doriți să continuați cu programul All You Can Fly, trebuie să renunțați în mod activ.

Merită calitatea de membru?

Dacă sunteți foarte flexibil și intenționați să programați cel puțin 10-15 zboruri pe parcursul anului în ultimul moment, calitatea de membru poate merita.

Dezavantajul pare să fie posibilitatea de a rezerva doar bilete dus. Deci, dacă călătoria dvs. va dura mai mult de 3 zile, va fi un retur incert din cauza cerinței de a rezerva biletul în termen de 72 de ore de la plecare.

Întrebarea este, însă, care va fi disponibilitatea realistă a locurilor pentru membrii All You Can Fly.

În redacția noastră, nu luăm încă în considerare achiziționarea unui abonament tocmai din cauza condițiilor de disponibilitate nu tocmai evidente, a incapacității de a anula efectiv abonamentul și a ferestrei stricte de 72 de ore în care pot fi rezervate biletele.

Mai aveți întrebări?

Dacă aveți întrebări sau comentarii cu privire la articolul...

1 comentariu

Conectați-vă la Cestee

... comunitatea mondială a călătorilor

Nu aveți încă un cont de călătorie? Înregistrează-te