Mâncare tradițională în Capul Verde

Capul Verde

Bucătăria Capului Verde

Nu este ușor să răspunzi la întrebarea ce să guști în Capul Verde. Deși bucătăria locală este un amestec de creolă și portugheză, majoritatea restaurantelor servesc mâncăruri europene. Capul Verde este o națiune pescărească, astfel că peștele și fructele de mare se află adesea în meniu. În fiecare zi puteți gusta cel mai faimos pește de aici - tonul.

Mâncarea națională din Capul Verde este cachupa. Acesta este similar cu tocănița noastră, dar în acest caz mâncarea este compusă din fasole, legume și carne, adesea îngroșată cu dovleac și cartofi. O altă delicatesă națională este brânza de capră la grătar, care poate fi găsită relativ ieftin în restaurante.

O băutură tipică pentru Capul Verde se numește grogue. Este o băutură alcoolică care se prepară din trestie de zahăr. Grogue conține un procent ridicat de alcool (până la 54%) și are gustul unui rom foarte puternic. Berea locală se numește Strela, costă aproximativ 1,35 eur și are gustul unei lager cehe mai puternice. Gustul nu este rău deloc.

Apa de la robinet este în general potabilă, dar europenii mai sensibili sunt sfătuiți să bea apă îmbuteliată.

Cum să mâncați ca un localnic

Pește, pește și iar pește. Localnicii mănâncă mai ales pește proaspăt, pe care îl cumpără împreună cu fructe din piețe sau direct de la pescarii care vin în micile porturi și își cântăresc și vând capturile pe chei. Capeverdienii nu cumpără pe stoc, au întotdeauna totul proaspăt.

Pe străzi puteți vedea femei care transportă cutii cu bunătăți proaspete. De obicei sunt pungi prăjite umplute cu amestec de pește sau piure de cartofi amestecat cu pește. Este foarte bun și o bucată costă aproximativ 10 escudos, ceea ce se traduce prin aproximativ 10 cenți. Cel mai comun fel principal de mâncare este tonul cu un amestec de legume, orez și cachupa, care poate fi făcut și doar cu fasole într-o versiune mai ieftină.

Prețurile obișnuite în restaurante

Prețurile în restaurante sunt în general mai mari decât în Republica Cehă. Masa principală medie este de aproximativ 15 eur. O porție de ton ajunge la aproximativ 12 eur.

Cea mai ieftină masă este brânza de capră la grătar, la 4 eur. În ceea ce privește băuturile, berea locală Strela este adesea servită în sticle de trei uncii la 1,35 eur, berile mari costă între 2,5 - 4 eur. Atenție la tăria berii, deși are gustul unei lager pale crocante, conține 5,4% alcool.

Acest articol poate conține linkuri afiliate din care echipa noastră editorială poate câștiga comisioane dacă faceți clic pe link. Consultați pagina noastră Politica de publicitate.

Mai aveți întrebări?

Dacă aveți întrebări sau comentarii cu privire la articolul...

0 comentarii

Conectați-vă la Cestee

... comunitatea mondială a călătorilor

Nu aveți încă un cont de călătorie? Înregistrează-te