Ce mâncare ar trebui să încercați în Cipru? Ce se vinde cel mai des în restaurantele locale?
Bucătăria cipriotă
Bucătăria cipriotă este foarte apropiată de bucătăria greacă și turcă. Mulți ciprioți merg foarte des la bufete și restaurante pentru că pur și simplu le place mâncarea. Specialitățile cipriote tipice sunt souvlaki, tzatziki, kleftiko, moussaka, meze, calamari, brânză halloumi, pește și diverse fructe de mare precum caracatița și crabul. Cele mai frecvente băuturi sunt cafeaua și vinul.
BrânzăHalloumi - Este un tip unic de brânză care se produce numai în Cipru. Este făcută din lapte de vacă sau de oaie și poate fi savurată, de exemplu, la grătar, prăjită la tigaie acasă sau coaptă într-un sandwich.
Souvlaki - Este o carne condimentată foarte populară, de obicei pui sau vită, care este prăjită și servită pe o țepușă. Este adesea consumată cu pâine pita, legume, cartofi prăjiți și tzatziki.
Meze - Este o selecție de mai multe tipuri de mâncăruri. Se servește pe o farfurie mare sau în jurul mesei și există câte ceva din toate. De la pui, măsline negre, salată până la caracatiță. Meze se servește pentru 2 sau mai multe persoane, deoarece este foarte multă mâncare.
De asemenea, puteți încerca beri cipriote precum KEO sau Leon, pe care le puteți găsi doar în Cipru. Gustați vinul local, care a fost produs în Cipru în urmă cu câteva mii de ani și care este acum un element popular în meniul cipriot.
Cum să mâncați ca un localnic
Cel mai bun mod de a mânca local este să vizitați bufete locale sau fast-food-uri cipriote, unde veți găsi majoritatea preparatelor locale. O altă opțiune este să vizitați un restaurant cipriot din afara zonelor turistice, unde puteți mânca pentru aproximativ 6-8 euro pe porție. O caracteristică specială o reprezintă brutăriile cipriote, care oferă o gamă largă de mâncăruri sărate și dulci, iar unele sunt deschise 24 de ore pe zi.
În Cipru este foarte populară și livrarea de mese, în cadrul căreia mâncarea vă este livrată la domiciliu. Puteți comanda dintr-o gamă largă de mâncăruri cipriote.
Prețurile obișnuite în restaurante
În Cipru, veți găsi diferite tipuri de restaurante, de la cipriote la italiene sau armenești. Micul dejun englezesc este unul popular, care costă între 5-8 euro. Prețul prânzului și al cinei va depinde de bugetul dumneavoastră. Cu toate acestea, un prânz bun poate fi luat de la 12 eur la 20 eur
Berea la draft vă va costa 3-4 euro, iar cea mai ieftină este cea locală, KEO și Leon. Dacă doriți să încercați un frappe tipic cipriot, pregătiți-vă în jur de 2-4 euro.
Dacă vă plimbați mult pe plajă, veți găsi nenumărate modalități de a mânca și bea. Pe lângă restaurante și baruri, veți găsi și fast-food-uri clasice precum chipsuri, fish fingers, kebab de pui sau porumb.