Bucătăria coreeană
Culorile joacă un rol major în alimentație - fiecare culoare înseamnă ceva. Bucătăria coreeană este diversă, în comparație cu noi, ei nu consumă atât de multă carne și baza fiecărei mese este un bol de orez, supă și o mulțime de boluri mici numite banchan.
Banchan-ul tipic include și kimchi picant tradițional (varză special preparată care este murată timp îndelungat cu usturoi și alte arome locale). Printre mâncărurile care merită cu siguranță încercate se numără bibimbap - un amestec gustos și ușor de digerat de legume, carne și ouă servit peste orez, bulgogi - felii subțiri de carne de vită la grătar marinate într-un sos dulce de soia, jeon - clătite picante servite de obicei cu fructe de mare și ceapă de primăvară sau jjigae - carne înăbușită într-un sos gros servit încă în fierbere într-un vas de lut fierbinte. Printre cele mai populare băuturi se numără diferite tipuri de ceai, care nu sunt neapărat făcute din frunze de ceai, cum ar fi yujacha - ceai de lămâie și insamcha - ceai de ginseng.
Prețurile obișnuite în restaurante
Prețurile uzuale pentru o masă caldă variază între 10.000 - 20.000 krw. Deseori puteți cumpăra băuturi de la automate - 1.000 krw / 250 ml (în parcări, la monumente, muzee etc.). Ca peste tot, există lanțuri internaționale precum McDonald's sau Burger King, dar și fast-food-uri locale (de exemplu, Isaac Toast Myeongdong în Seul - pâine prăjită pentru 3.000 krw). Dacă doriți să încercați un restaurant mai de lux, veți găsi Jung Sik Dang în Seul, unde un meniu cu patru feluri de mâncare vă va costa 60.000 krw.