Musée des Beaux-Arts din Paris este cel mai vizitat muzeu din lume și ocupă locul al doilea ca mărime după Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg. Este renumit pentru faimoasele sale colecții de artă, în special Mona Lisa a lui Da Vinci, dar a fost prezentat și în filme și cărți.

Cele mai bune 10 hoteluri din Paris

Situat în Palais du Louvre, fostul palat al regilor francezi. Încă din secolul al XII-lea, aici a existat o fortăreață, ale cărei rămășițe pot fi văzute în subteranul muzeului. Colecțiile originale din secolul al XVI-lea, cumpărate de regele Ludovic al XIV-lea, au dat naștere muzeului, însă abia în 1793 acestea au fost expuse pentru prima dată publicului în palat.

Napoleon Bonaparte însuși a jucat un rol esențial în extinderea colecției, importând lucrări din întreaga lume. Muzeul în forma sa actuală datează din secolul al XIX-lea, însă faimoasa piramidă de sticlă de la intrare a fost inaugurată în 1989.

Diviziunea și colecția muzeului

În total, muzeul este împărțit în 7 departamente și conține peste 550.000 de obiecte, dintre care aproximativ 35.000 sunt expuse.

  • Antichități egiptene - veți găsi cea mai mare colecție de civilizație din afara Egiptului. Veți vedea artă, suluri de papirus, îmbrăcăminte, precum și mumiile în sine.
  • Antichități din Orientul Apropiat - acestea provin din teritoriile dinaintea influenței islamului, adică Levantul, Mesopotamia și Persia.
  • Antichități grecești, etrusce și romane - printre cele mai vechi colecții din muzeu. Colecțiile includ opere de artă celebre precum Venus de Milo, Nike precum Victoria înaripată, zeii Hera și Apollo și multe altele.
  • Arta islamică din întreaga lume este cea mai nouă colecție a muzeului. Aici veți găsi exponate din ceramică, sticlă, metal sau chiar fildeș, precum și covoare.
  • Sculptură - include lucrări de până la 1850 care nu aparțin sectoarelor grecesc și roman. Exponatele sunt în principal sculptură franceză de la arta romanică încoace.
  • Arte decorative și departamentele sale - colecții din Evul Mediu până în secolul al XIX-lea. Acestea sunt în principal ceramică, bronzuri sau bijuterii ale coroanei.
  • Departamentul de pictură - cea mai importantă colecție cu picturi din secolul al XIII-lea până în 1848. Mai mult de jumătate din picturi sunt realizate de artiști francezi, dar veți găsi și lucrări importante ale unor artiști italieni precum Rafael, Michelangelo sau Leonardo da Vinci, precum și ale artiștilor olandezi Vermeer și Rembrandt. Ultima secțiune este reprezentată de gravuri și desene, adică lucrări pe hârtie. Acestea includ cobrele, cărțile și alte tipărituri.

Nu veți avea nevoie nici măcar de 1 zi pentru a vedea toate colecțiile în liniște. Chiar ar trebui să vă rezervați cel puțin o jumătate de zi, dar mai bine o zi întreagă, în funcție de ceea ce doriți să vedeți.

Clădirea muzeului este formată din 3 aripi (numite Richelieu, Sully și Denon) și fiecare are 5 niveluri conectate prin scări și lifturi. Este obligatoriu să luați o hartă gratuită a muzeului, deoarece este ușor să vă rătăciți aici. Există 3 intrări în muzeul propriu-zis.

Cea principală este printr-o piramidă mare de sticlă, dar există adesea cozi lungi. Următoarea intrare este prin centrul comercial subteran Carrousel du Louvre, dincolo de a doua piramidă mai mică, iar a treia intrare este Porte des Lions, în aripa Denon.

Taxele de intrare și modalitatea de achiziționare a biletelor

Vă recomandăm să cumpărați bilete online, unde acestea sunt vândute întotdeauna pentru un anumit interval orar. În anumite perioade expuse ale anului, este chiar necesar să rezervați bilete online, consultați site-ul oficial: ticketlouvre.fr.

Singurul loc de vânzare a biletelor online este site-ul oficial ticketlouvre.fr.

  • 22 eur - Adulți
  • Gratuit - copii sub 18 ani din întreaga lume sau tineri sub 25 de ani rezidenți în Uniunea Europeană

Intrare gratuită în fiecare primă seară de sâmbătă a lunii a fost anulată în 2021.

Program de funcționare

Orele de deschidere variază ușor și sunt întotdeauna închise marțea.

  • De luni până joi, sâmbătă și duminică,
  • vineri: 9:00-21:45,
  • Vă rugăm să consultați site-ul oficial pentru orele actuale.

Cum să ajungeți acolo

Muzeul este situat pe malul Senei, iar parcul Jardin des Tuileries se întinde în fața sa.

  • Metroul 1 - stație Palais Royal - Musée du Louvre (aprox. 150 de metri)
    • Champs-Elysées, Arcul de Triumf, Place de la Concorde, Chatelet, Hotel de Ville, Le Marais, Bastille, Nation, Chateau Vincennes, La Défense
    • Legătură directă cu gările: Gare de Lyon
  • Metro 7 - stație Palais Royal - Musée du Louvre (aprox. 150 de metri)
    • Chatelet, Opera, La Bassin de la Villette, Place d'Italie
    • Gare de l'Est
  • Autobuze cu stații Palais Royal - Musée du Louvre (aprox. 150 de metri)
    • 21 - Note-Dame, Conciergerie, Sainte-Chapelle, Cartierul Latin, Grădinile Luxembourg, Opera, Gare Saint-Lazare
    • 67 - Hotel de Ville, Place d'Italie
    • 69 - Turnul Eiffel, Hotel de Ville, Bastille, Le Marais, Cimitirul Père-Lachaise, Musée d'Orsay, Invalides, Musée Rodin, Champ de Mars

Cazare în apropiere de Louvre

Sunteți un adevărat pasionat de artă și doriți să petreceți câteva zile la Louvre? Atunci unul dintre hotelurile din apropiere vă va fi cu siguranță de folos, eliminând timpul de navetă.

Cel mai ieftin hotel cu prețuri în jur de 121 eur pe noapte pentru 2 persoane la o distanță de mers pe jos de aproximativ 5 minute se numește Montpensier, în timp ce cea mai apropiată cazare la câțiva pași de Louvre este hotelul de 5* [translate=noneHôtelduLouvre by Hyatt[/translate] cu prețuri de la 293 eur.

Ce să vedeți în jur

Descoperiți toate locurile de văzut în Paris.

Acest articol poate conține linkuri afiliate din care echipa noastră editorială poate câștiga comisioane dacă faceți clic pe link. Consultați pagina noastră Politica de publicitate.

Mai aveți întrebări?

Dacă aveți întrebări sau comentarii cu privire la articolul...

0 comentarii

Conectați-vă la Cestee

... comunitatea mondială a călătorilor

Nu aveți încă un cont de călătorie? Înregistrează-te