Metroul este cea mai bună și, în cele mai multe cazuri, singura modalitate de a călători în New York City. Este singura modalitate de a ajunge la aproape toate atracțiile turistice, iar rețeaua densă se extinde până în Brooklyn, Queens și Bronx. În mod ideal, alegeți o cazare care se află la câțiva pași de metrou - atunci sunteți pregătiți și deplasarea în New York va fi floare la ureche.

În engleza americană, termenul Subway este folosit în principal pentru metrou.

Cu o lungime totală a rețelei de peste 380 km, metroul din New York ocupă locul 12 în lume. Primele trenuri și-au început traseul în 1904, ceea ce face ca metroul din New York să fie al 8-lea cel mai vechi metrou din lume.

Deși utilizarea metroului în New York poate părea complicată la început, vă veți obișnui în curând și, după câteva călătorii, veți călători ca un newyorkez nativ. Stațiile sunt clar semnalizate, la fel și orice transfer.

Iată câteva sfaturi pentru a călători fără probleme cu metroul în New York.

Harta metroului din New York

Cheia pentru a vă deplasa fără probleme în New York este să aveți întotdeauna cu dvs. o hartă a liniilor de metrou. Deși hărțile sunt afișate în toate vagoanele și stațiile, este o idee bună să aveți o hartă descărcată pe telefon pentru a vă ajuta să vă planificați călătoria. Harta metroului poate fi găsită și descărcată la web.mta.info/maps.

De asemenea, pe mta.info este disponibilă acum o hartă live care arată starea curentă a rețelei. De exemplu, faceți clic pe numele unei stații și veți vedea cele mai apropiate plecări de tren în toate direcțiile.

Prețurile biletelor Metro Card / OMNY

La metroul din New York, puteți alege între două modalități de plată a biletului:

  1. Plăți fără contact OMNY cu cardul dvs. de debit/credit (mobil, ceas, ...).
  2. Metro Card clasic de hârtie

Tarifele pentru ambele opțiuni sunt aceleași, deși nu chiar...

Tarife pentru 2,90 usd

Fiecare călătorie cu metroul sau autobuzul urban în New York este un tarif fix indiferent de timpul sau distanța parcursă 2,90 usd.

Acesta este calculat de la prima intrare în metrou până la ieșirea din metrou și puteți transfera dacă nu treceți printr-un turnichet în punctul de transfer respectiv (nu întotdeauna posibil).

Dacă plătiți fără contact cu cardul, telefonul mobil sau ceasul, vi se percepe efectiv doar 2,90 $. Atașați cardul/mobilul la cititorul de la turnichet atunci când intrați și ieșiți din stație.

Atunci când plătiți cu Metro Card , veți plăti întotdeauna 1 usd în plus pentru biletul propriu-zis, care nu poate fi reîncărcat în cazul tarifelor unice. În plus, poate fi achiziționat doar un bilet cu două călătorii înregistrate. În total, cel mai mic preț pentru un singur Metro Card este de 5,80 usd, unde 1 usd este taxa pentru card și 2 usd x 2,90 usd pentru două călătorii cu metroul sau autobuzul.

Dacă știți că într-adevăr veți face o singură călătorie și nu doriți să utilizați plata fără contact, un bilet pentru o singură călătorie poate fi achiziționat pentru 3 usd.

Abonament de 7 zile pentru 34 usd

Nu există bilet de 24 de ore sau de 3 zile în New York, cea mai mică perioadă de timp este de doar 7 zile. Acesta costă 34 de dolari și este valabil pentru călătorii nelimitate oriunde cu metroul, autobuzele și telecabinele până la Roosevelt Island.

Plata fără contact: funcționează prin perceperea sumei de 2,90 $ după fiecare cursă, până la un maxim de 12 curse în total, pentru un total final de 34 $. Începând cu a 13-a cursă, deși trebuie să atașați în continuare cardul/mobilul/ ceasul la cititoare, nu se scade nicio sumă.

Metro Card: cu această versiune, plătiți într-adevăr pentru cele 7 zile, indiferent dacă începeți să utilizați metroul luni sau poate joi. Taxa pentru card este din nou de 1 usd în plus, dar, spre deosebire de biletele simple, Metro Card pentru mai multe zile poate fi reîncărcat. Astfel, puteți păstra biletul pentru următoarea vizită la New York sau îl puteți da cuiva cunoscut care vizitează orașul.

De unde puteți cumpăra bilete?

Puteți cumpăra bilete pentru metroul din New York de la automatele de bilete din fiecare stație. Puteți plăti cu numerar sau cu cardul.

Cum îmi folosesc biletele?

Veți trece prin turnicheți la intrarea și ieșirea din stație. Pentru plata fără contact, trebuie doar să puneți cardul/mobilul/ ceasul la cititorul marcat OMNY și să treceți prin turnichet. Procedura se repetă la ieșirea din stație.

Dacă utilizați un card de metrou tradițional pe hârtie, puteți trece biletul printr-o pereche de șine argintii, apoi turnichetul se va deschide. Din nou, aceeași procedură trebuie repetată la ieșirea din stație.

Nu treceți prin turnichete atunci când schimbați trenul.

Conexiuni locale vs. expres

Poate cea mai frecventă confuzie în rândul turiștilor apare cu acest aspect delicat al sistemului de metrou din New York. Vă uitați pe hartă, vedeți că liniile albastre de metrou trec prin cea mai apropiată stație, sunteți gata de plecare! Cu toate acestea, așteptați în zadar legătura dvs. specială, există opriri constante ale celeilalte linii, pe care nu trebuie să le luați, și din când în când metroul pe care doriți să îl luați trece fulgerător pe lângă peron, pe linia a treia.

Verificați întotdeauna exact încotro se îndreaptă metroul, astfel încât să nu pierdeți stația și să așteptați prea mult până la următoarea conexiune. Pe harta metroului, stațiile sunt afișate în alb sau negru și litera liniei care oprește în stația respectivă.

  • Stații albe - toate trenurile opresc aici
  • stații negre - doar serviciile locale opresc aici

Dacă circulă un tren expres, acesta nu va opri în stațiile negre și va trece doar prin ele.

De exemplu, liniile A, C, B și D circulă aparent pe partea de vest a Central Park, dar toate stațiile au linii negre, ceea ce înseamnă că doar trenurile locale opresc la ele. În acest caz, sunt întotdeauna doar liniile B și C.

Orare, căutare de conexiuni

Puteți găsi cu ușurință cea mai rapidă legătură între două stații pe site-ul oficial al companiei de transport mta.info.

În centrul orașului, trenurile de metrou circulă în medie la fiecare 2-3 minute în timpul săptămânii și la aproximativ 4-7 minute în weekend. Cu cât vă îndepărtați mai mult de centru, cu atât intervalele vor fi în mod logic mai lungi, dar rareori depășesc 10 minute în stațiile importante.

Doar în zonele foarte periferice ale metropolei, unde probabil nici nu veți merge, și de asemenea noaptea, intervalul poate varia între 15-20 de minute.

Unele linii circulă 24 de ore pe zi, în timp ce altele iau o pauză doar noaptea.

Linii care circulă toată noaptea: 1, 2, 3, 4, 6, 7, A, D, E, F, G, J, L, M, N, Q, R, Staten Island Railway

Aproximativ 6:00-22:15 pe liniile B, C, W

Aproximativ 5:10-23:30 Mănâncă linia: 5

De asemenea, este o idee bună să urmăriți informațiile din stații din cauza închiderilor destul de frecvente, atunci când unele stații sunt inaccesibile sau o parte a traseului este înlocuită de autobuze alternative. Cu toate acestea, informațiile tind să fie foarte clare și ușor de înțeles.

Stațiile de transfer și denumirile stațiilor

Unele stații de transfer nu sunt stații de transfer. Trebuie să părăsiți metroul și să treceți din nou prin turnichet. Dacă aveți un bilet de 7 zile, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la acest lucru, dar pentru biletele simple ați avea nevoie de două.

În principiu, însă, majoritatea stațiilor în care mai multe linii converg și se suprapun printr-un singur cerc sau sunt conectate de o linie neagră pe hartă sunt stații de transfer. Nu este nevoie să treceți prin turnicheți, trebuie doar să urmați semnele și indicațiile către transferuri în mod consecvent. Nu ezitați să vă opriți pentru o clipă, să vă dați seama unde mergeți și de ce linie aveți nevoie, apoi mergeți mai departe.

De asemenea, acordați atenție denumirilor stațiilor. De exemplu, "Canal Street" apare de 3 ori pe 3 linii diferite, însă stațiile sunt la 2 km distanță și nu sunt deloc stații de transfer.

În centru sau în centru?

Majoritatea stațiilor au intrări separate pentru fiecare direcție. Fiecare intrare este întotdeauna marcată cu o literă sau un număr de linie și o stație finală. Pentru a facilita navigarea în Manhattan, se adaugă și o indicație dacă stația este în direcția "Uptown" sau "Downtown", astfel încât să nu fie nevoie să căutați unde se află terminalul. Dar ce înseamnă asta?

  • Uptown - trenuri spre nord
  • Downtown - trenuri spre sud

Culori sau numere/ litere?

Liniile de metrou din New York sunt identificate atât printr-o culoare, cât și printr-o literă/număr. În timp ce localnicii se orientează de obicei după culoare, vă recomandăm să vă uitați în special la litera sau numărul care identifică linia.

Culoarea este utilă în centrul Manhattanului, unde mai multe linii converg adesea într-una foarte aglomerată. La periferia orașului, însă, acestea se abat adesea în direcții diferite, sau unele linii se termină la o stație anterioară.

Securitatea la metroul din New York

Uitați pentru o clipă tot ce știți din seriale și filme. Da, metroul din New York este plin de vagabonzi, negri care dansează și fac rap, artiști și oameni fără adăpost, dar la fel sunt și oamenii obișnuiți. Doar dacă îți faci timp să observi ce se întâmplă în jurul tău vei observa chiar și cele mai mici detalii și vei vedea cât de plini de culoare sunt oamenii din această metropolă. Cu toate acestea, metroul nu este deloc periculos.

Există camere video și personal de securitate la fiecare stație și chiar în vagoanele propriu-zise.

S-ar putea să vă ia ceva timp să vă obișnuiți cu diversitatea pasagerilor, dar cu siguranță nu trebuie să vă faceți griji pentru siguranța dumneavoastră.

Wifi în fiecare stație de metrou

La metroul din New York, puteți prinde wifi la fiecare stație de metrou, unde puteți utiliza conexiunea gratuită la internet.

Acest articol poate conține linkuri afiliate din care echipa noastră editorială poate câștiga comisioane dacă faceți clic pe link. Consultați pagina noastră Politica de publicitate.

Mai aveți întrebări?

Dacă aveți întrebări sau comentarii cu privire la articolul...

0 comentarii

Conectați-vă la Cestee

... comunitatea mondială a călătorilor

Nu aveți încă un cont de călătorie? Înregistrează-te