Mâncare tradițională în Thailanda

Thailanda

Bucătărie thailandeză

Mâncarea de aici este pur și simplu uimitoare. Pregătiți-vă papilele gustative, sunt multe de așteptat.

De la supe la tăiței de diferite tipuri și forme, orez (mult orez), sosuri picante, soia, tofu, pește și fructe de mare. Iar la desert, fructe uimitor de suculente și dulci, mango sticky rice (orez gătit cu lapte de cocos servit cu felii de mango) sau înghețată răcoritoare de cocos. O singură bucătărie din lume oferă toate acestea în prospețime absolută, și aceasta este cea thailandeză. Deși mâncărurile sunt incredibil de picante (așa că, dacă nu vă place picantul, trebuie să indicați acest lucru atunci când comandați), nivelul de picant este mult ajustat pentru turiști.

Pentru toate mâncărurile gustoase, vă recomandăm în special tăiețeii pad thai cu sos de soia dulce, legume și alune, sau delicioasa supă din lapte de cocos, cu ghimbir, carne și lichior tom yum de lămâie. Nu puteți da greș nici cu peștele aromat cu mirodenii și ierburi. Orezul prăjit cu bucăți de crab sau altă carne, ceapă, ouă și șofran, numit kao pat, este, de asemenea, un deliciu rapid și popular.

Trebuie să fiți pregătiți și pentru delicatese precum lăcuste, gândaci, greieri și alte paraziți. Thailandezii urmează pur și simplu motto-ul: "Eu mănânc tot ce nu mă mănâncă pe mine". Unul nu va rămâne flămând chiar dacă bucătăria thailandeză nu îl cucerește (ceea ce este foarte puțin probabil). Există restaurante internaționale care oferă bucătării din toate colțurile lumii. Mâncarea acolo este însă, în mod firesc, mai scumpă.

Vă rugăm să rețineți: apa de la robinet nu este potabilă.

Cum să mâncați ca un localnic

Oamenii din Thailanda sunt foarte conștienți de etică în timpul meselor. De obicei, ei servesc toate felurile de mâncare deodată în boluri mai mari și fiecare adună ce îi place. De obicei, mănâncă cu furculița sau cu lingura (în funcție de consistența mâncării). Nu este neobișnuit să mâncați și cu bețișoarele tradiționale, dar nu vă așteptați la un cuțit pe masă. Din acest motiv, mâncarea este ruptă în bucăți mici (potrivite pentru gură).

Thailandezii sunt sociabili, așa că nu le place să mănânce singuri. Mâncatul este un fel de ritual zilnic pentru ei, în care întreaga familie și prietenii se reunesc și se bucură împreună de o masă delicioasă. Supa (spre deosebire de noi) este consumată doar ca ultim fel.

Prețurile obișnuite în restaurante

Prețurile în restaurantele stradale, unde se obișnuiește să se stea pe scaune de plastic la mesele așezate chiar pe stradă unde mănâncă localnicii, variază între 40 și 70 de baht pe masă. Restaurantele de clasă medie oferă în meniu mâncăruri de la 70-100 baht în sus. Prețul este de obicei indicat fără garnituri, care trebuie comandate separat. Acesta este cel mai adesea orezul.

  • Pește - 50 baht / 100 g,
  • Pad thai - 70 thb / porție,
  • Tom yum - 80-100 thb / porție,
  • Orez la cuptor cu pui sau vită etc - 70 thb / porție,
  • Friptură de pui / vită cu condimente curry - 100 thb / porție.
Acest articol poate conține linkuri afiliate din care echipa noastră editorială poate câștiga comisioane dacă faceți clic pe link. Consultați pagina noastră Politica de publicitate.

Mai aveți întrebări?

Dacă aveți întrebări sau comentarii cu privire la articolul...

0 comentarii

Conectați-vă la Cestee

... comunitatea mondială a călătorilor

Nu aveți încă un cont de călătorie? Înregistrează-te