Pemandian air panas di Budapesta

Budapesta

Ungaria este renumită în întreaga lume pentru băile sale termale, iar capitala Budapesta nu face excepție. Mulți turiști chiar vin aici în primul rând pentru spa, care este unul dintre cele mai mari, mai renumite și mai frumoase din Europa. Prin urmare, ar fi un păcat să nu ratați o vizită la cel puțin unele dintre ele. Așa că, atunci când mergeți la Budapesta: luați costumul de baie cu dumneavoastră!

Hoteluri în apropierea complexelor spa

Accentul terapeutic al spa-urilor

Mai mult de 120 de izvoare termale curative ies la suprafață din adâncurile de sub Budapesta. Forajele au adâncimi cuprinse între 120 și 1 300 de metri și produc apă bogată în magneziu, bicarbonați, sulfiți, fluoruri și cloruri. În fiecare zi, Pământul produce 30 000 m3de apămedicinală la o temperatură cuprinsă între 70 și 80 °C, care este răcită la o temperatură cuprinsă între 30 și 45 °C și utilizată la această temperatură în băi.

Și pentru ce boli sunt ideale spa-urile locale? Dacă suferiți de următoarele afecțiuni, cu siguranță vă veți simți mai bine după o zi de baie:

  • Boli degenerative ale articulațiilor
  • Boli ale coloanei vertebrale
  • Inflamații articulare și probleme ale discurilor
  • Osteoporoză
  • Probleme musculo-scheletice posttraumatice
  • Nevralgia
  • Astm și probleme respiratorii
  • Dificultăți ginecologice

Informații practice - cum funcționează spa-ul?

Nu ați mai fost niciodată la un spa și nu știți pentru ce să vă pregătiți? Imaginați-vă că un spa funcționează ca o piscină publică mare, cu multe tipuri diferite de bazine. Oricine poate intra în spa, poate sta cât dorește și poate folosi oricare dintre "atracțiile" disponibile.

Fiecare spa din Budapesta va oferi piscine clasice înconjurate de până la câteva zeci de bazine termale și de aventură diferite. Unele dintre acestea sunt bazine de masaj, altele vă permit să vă încarcați într-o baie de aburi, iar altele vă permit doar să stați pe bănci în apă puțin adâncă și să vă bucurați de apa încălzită la 30 - 45°C în timp ce afară este frig.

În plus față de intrarea de bază, puteți plăti pentru diverse tratamente individuale, cum ar fi masaje, pedichiură și manichiură.

Aproape toate spa-urile au atât facilități în aer liber, cât și în interior și toate spa-urile din Budapesta sunt deschise pe tot parcursul anului.

Trebuie să vă aduceți întotdeauna costumul de baie, alte echipamente (prosop, șapcă de înot etc.) sunt întotdeauna disponibile pentru cumpărare la fața locului.

Prețurile de intrare variază în funcție de spa specific și variază de la 2 200 huf la 13 000 huf pe zi, consultați mai jos pentru informații detaliate despre fiecare spa.

Cele mai bune spa-uri din Budapesta: de la Art Nouveau la plajele de pe Dunăre

Budapesta se mândrește cu mai multe spa-uri diferite răspândite în tot orașul. Nu este vorba doar de experiența de a sta în apele vindecătoare, ci și de mediul în care vă veți afla. Veți vizita băi magnifice în pavilioane Art Nouveau, zone de scăldat în aer liber cu plaje înierbate pe malul Dunării și o baie turcească veche de 400 de ani.

Alăturați-vă nouă pentru a arunca o privire la cele mai bune 6 spa-uri din Budapesta. Pentru o listă completă a tuturor spa-urilor din Budapesta, vizitați site-ul oficial al orașului: spasbudapest.com

1. Băile termale Széchenyi

Cel mai faimos și mai mare spa termal din Europa vă va uimi cu frumoasele sale clădiri neobaroce și o multitudine de piscine și alte tratamente pentru care puteți plăti suplimentar. Széchenyi Spa este una dintre comorile naționale ale Ungariei și o vizită obligatorie.

2. Băile termale Gellért

Al doilea cel mai mare spa termal din Budapesta impresionează prin magnificul său complex de clădiri Art Nouveau și este conectat la 4* hotelem Gellért, ale cărui oaspeți au 1 intrare gratuită la spa. Deși este mai mică decât cea din Szćhenyi, stațiunea termală Gellért este una dintre cele mai mari și mai vizitate din Europa.

3. Băi termale pe Insula Margareta

Populara zonă de agrement de pe Insula Margareta din mijlocul Dunării atrage vizitatorii nu numai pentru a se plimba prin parc, ci și pentru a vizita Băile termale Palatinus, care fac parte din acesta. Acesta combină o piscină clasică cu bazine de înot, tobogane de apă și atracții cu o zonă termală interioară cu bazine de vindecare și masaj.

Pe vârful nordic al Insulei Margareta, vă puteți bucura apoi de facilitățile de wellness și spa în împrejurimile foarte private ale celor două hoteluri termale, la care au acces doar oaspeții hotelului.

4. Băile turcești Rudas

Pentru o scufundare în secretele Orientului, mergeți la cele mai vechi băi turcești încă funcționale, Rudas, cu interioarele sale cu aspect exotic și 12 piscine termale interioare. Există băi de aburi turcești, bazine de wellness clasice și o piscină.

5. Băile termale Lukács

Un centru termal mai mic și oarecum uitat, numit după Sfântul Lukács, poate fi găsit pe partea Buda și este ideal pentru cei care caută un mediu liniștit și puțini turiști. Unul în aer liber și 6 bazine termale interioare pot părea puțin copleșitoare la prima vedere, dar, pe de altă parte, sunt șanse să vă petreceți relaxarea aici cu doar câțiva alți vizitatori, spre deosebire de spa-ul foarte aglomerat menționat mai sus.

6. Băile termale Lukács și băile de înot Dagály

Una dintre cele mai mari piscine în aer liber din Budapesta combină o zonă deschisă mare cu plaje cu iarbă de-a lungul Dunării, tobogane și atracții acvatice cu o zonă termală interioară mai mică. Dagály este locul ideal pentru a combina băile termale curative, distracția în apă cu atracții și relaxarea pe iarbă la umbra copacilor.

Cazare și călătorie la Budapesta

Este mult mai ieftin și mai distractiv să mergeți la Budapesta pe cont propriu. Pentru a nu fi nevoit să căutați printre sute de oferte de hoteluri, am pregătit sfaturi specifice despre cele mai bune hoteluri:

Și care este cel mai ieftin, mai rapid sau mai convenabil mod de a ajunge în capitala Ungariei? Consultați capitolul detaliat:

Acest articol poate conține linkuri afiliate din care echipa noastră editorială poate câștiga comisioane dacă faceți clic pe link. Consultați pagina noastră Politica de publicitate.

Mai aveți întrebări?

Dacă aveți întrebări sau comentarii cu privire la articolul...

0 comentarii

Conectați-vă la Cestee

... comunitatea mondială a călătorilor

Nu aveți încă un cont de călătorie? Înregistrează-te