Cât de ușor este să vorbești engleza în St. Martin? Cum sunt localnicii și când sunt închise magazinele în St. Martin?
Cele mai bune 10 stațiuni de pe plajă
Limba
Limba oficială diferă în părțile olandeză și franceză ale insulei.
Partea olandeză
Limbile oficiale ale părții olandeze a Sint Maarten sunt olandeza și engleza.
Deși semnele oficiale de pe birouri, mașinile de poliție sau unele indicatoare sunt în olandeză, aproape nimeni nu vorbește olandeza aici.
Chiar și între ei, localnicii vorbesc aproape exclusiv engleza, fie și numai pentru că marea majoritate a populației este formată din imigranți din insulele predominant vorbitoare de engleză din Caraibe.
Engleza este cea mai răspândită limbă în Sint Maarten și nu veți avea absolut nicio problemă să o vorbiți cu localnicii, în magazine și la birouri.
Partea franceză
Limba oficială în jumătatea franceză este doar franceza.
În comparație cu partea olandeză, aici puteți vorbi franceza fără probleme, iar pentru mulți localnici franceza este limba lor maternă.
Cu toate acestea, engleza este, de asemenea, o limbă vorbită pe scară largă aici și cu siguranță nu va fi o problemă să vorbiți engleza în partea franceză.
Istoria pe scurt
Sfântul Martin a fost descoperit de Cristofor Columb în 1493 și numit după Sfântul Martin din Tours, a cărui zi de naștere este sărbătorită pe 11 noiembrie. Numele original al insulei a fost "Soualiga" (orașul sării).
Aproape toate puterile coloniale europene erau interesate de Sfântul Martin datorită bogăției sale de sare. Situația s-a stabilizat în cele din urmă în 1648, când insula a fost împărțită într-o parte nordică franceză și una sudică olandeză.
Până în secolul al XIX-lea, colonia Saint Martin a fost o sursă de bumbac, tutun și trestie de zahăr. Timp de peste 150 de ani, în acest scop au fost aduși sclavi din Africa, care au depășit de multe ori numărul europenilor. Acesta este motivul pentru care majoritatea locuitorilor din St. Martin care trăiesc astăzi sunt descendenți ai sclavilor africani.
Spre deosebire de alte colonii, St. Martin nu a încercat niciodată să devină independentă până în prezent.
Insula este încă împărțită între francezi și olandezi, iar această coexistență a durat fără probleme timp de aproape 400 de ani.
Populație și religie
Saint Martin se prezintă ca „Friendly island“., iar localnicii sunt foarte prietenoși.
Oamenii sunt de ajutor cu indicațiile și nu își fac prea multe griji pentru nimic. Singurii rezidenți problemă sunt bețivii ocazionali din orașele mari, dar concentrația nu este nici pe departe la fel de mare ca în orașele europene sau americane.
Cea mai mare parte a populației de puțin sub 80.000 de persoane este descendentă a sclavilor africani. Unități de unu la sută sunt europeni sau americani care s-au mutat aici și locuiesc permanent.
Religie și convingeri
Aproximativ o treime din populație este catolică, iar alte confesiuni creștine au o prezență semnificativă. Aproximativ 5% din populație este hindusă, descendenți ai indienilor care au venit aici să muncească în timpul epocii coloniale.
Localnicii merg regulat la biserică, dar credința nu joacă un rol major în viața de zi cu zi.
Sărbătorile
În mod normal, magazinele sunt deschise până la ora 20:00 de luni până sâmbătă, iar duminica programul de funcționare este semnificativ redus. Restaurantele și barurile sunt deschise până la aproximativ 22:00 pe tot parcursul săptămânii.
Sărbătorile legale în St.
Birourile, oficiile poștale și unele magazine rămân închise în zilele de sărbătoare legală.
Zilele de lucru diferă în părțile olandeză și franceză ale insulei.
- 1 ianuarie - Ziua Anului Nou (franceză și olandeză)
- 3 zile înainte de Miercurea Cenușii (de obicei februarie) - Carnaval (partea franceză)
- Vinerea Mare de Paște - dată variabilă (partea franceză și olandeză)
- Duminica Paștelui - dată variabilă (partea olandeză)
- Lunea Paștelui - dată variabilă (partea franceză și olandeză)
- 27 aprilie - Ziua reginei/regelui (partea olandeză)
- Carnaval - 1 zi în aprilie/mai (partea olandeză)
- 1 mai - Ziua Muncii (partea franceză și olandeză)
- 8 mai - Ziua Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial (partea franceză)
- Ziua Adormirii Maicii Domnului - dată mobilă în luna mai (părțile franceză și olandeză)
- Rusaliile - dată mobilă în luna mai (partea franceză și olandeză)
- 1 iulie - Ziua Emancipării (partea olandeză)
- 14 iulie - Cucerirea Bastiliei (partea franceză)
- Ziua Constituției - a doua zi de luni din octombrie (partea olandeză)
- 1 noiembrie - Ziua Tuturor Sfinților (partea franceză)
- 11 noiembrie - Ziua Sfântului Martin (partea franceză și olandeză)
- 25 decembrie - Ziua de Crăciun (partea franceză și olandeză)
- 26 decembrie - A doua zi de Crăciun (părțile franceză și olandeză)
Turismul
Insula își construiește economia pe turism, iar turiștii au la dispoziție o mare varietate de posibilități de cazare, de la o cameră modestă închiriată de la localnici pe Airbnb până la resorturi hoteliere mari și luxoase.
Top 10 hoteluri - Sint Maarten
Este posibil să închiriați o mașină de la una dintre agențiile de închiriere din apropierea aeroportului imediat ce ajungeți. Există, de asemenea, o mulțime de companii pe insulă care oferă o mulțime de experiențe minunate, de la excursii pe insulele din apropiere până la închirierea de jet ski-uri și scufundări cu rechini.
Cel mai adesea, turiștii se îndreaptă spre Maho Beach pentru experiențe în care doresc să experimenteze aterizarea sau decolarea avioanelor de la mică distanță și să "zboare pe gard".
De asemenea, insula este vizitată în mod regulat de pacheboturi, care pot găzdui câteva mii de persoane. De obicei, aceste nave acostează aici doar pentru 1 sau 2 zile și toți pasagerii se grăbesc spre Maho Beach imediat după debarcare. Vă recomandăm să aflați când sosesc aceste nave și să evitați Maho Beach în aceste zile.
Principalul sezon turistic este de la mijlocul lunii decembrie până la mijlocul lunii aprilie.