Bucătăria cantoneză
Diversitatea Hong Kong-ului înseamnă că există ceva pentru fiecare iubitor de bucătărie. Există chiar și un restaurant ceh cu bere la draft. Bucătăria locală este cea cantoneză, una dintre principalele bucătării chinezești. Printre mâncărurile clasice se numără tăițeii prăjiți sau orezul cu carne de vită sau porc.
O altă specialitate locală este tăiețeii de orez în supă cu găluște de creveți, carne de vită, pește etc. Orezul, sau tăițeii de orez, sunt principala garnitură, așa cum sunt aproape peste tot în Asia. Deoarece Hong Kong se află pe coastă, vă recomandăm cu siguranță să încercați pește proaspăt și fructe de mare.
Cum să mâncați ca un localnic
Dacă doriți să mâncați ca un localnic, trebuie să mergeți la un restaurant local. De obicei, le puteți recunoaște după tipul de clienți și lipsa semnelor în limba engleză. Pregătiți-vă că niciunul dintre angajați nu va vorbi limba engleză și, cu puțin noroc, vor avea un meniu în limba engleză. Din fericire, majoritatea restaurantelor au meniuri cu imagini, astfel încât puteți alege pe baza imaginilor sau pe baza mâncărurilor altor clienți. La fel ca în alte restaurante din Hong Kong, clienții trebuie să fie capabili să mănânce cu bețișoare. Tacâmurile vă vor fi aduse la cerere.
Prețul mâncării locale este de până la 50 hkd și depinde de momentul zilei în care mâncați (mai ieftin la prânz și după-amiază - setul de ceai, când de obicei este inclusă o băutură caldă). Majoritatea restaurantelor percep un cost suplimentar de aproximativ 3 hkd pentru o băutură rece/cu gheață.
Prețurile obișnuite ale restaurantelor
Dacă nu doriți să stați la aceeași masă cu localnicii, alegeți unul dintre restaurantele mai mari și mai moderne. Prețul unei mese în restaurantele mai ieftine variază de la 50 hkd în sus, dar ar trebui să vă așteptați mai degrabă să plătiți aproximativ 100 hkd pentru o masă.
O altă alternativă pot fi lanțurile de restaurante precum Green River sau Café de Coral, unde mesele costă în jur de 50 hkd. Având în vedere că spațiul este limitat în Hong Kong și că plătiți în principal pentru spațiu, așteptați-vă ca, în special în restaurantele mai mici, personalul să vă încurajeze în mod activ să plecați la scurt timp după ce ați terminat de mâncat.