Mâncare tradițională în Japonia

Japonia

Ce mâncare ar trebui să încercați în Japonia? Ce se vinde cel mai des în restaurantele locale?

Cumpărați bilete pentru Japonia în avans

Bucătăria japoneză

Deoarece Japonia este o țară sezonieră, puteți gusta ceva diferit în aproape fiecare lună a șederii dumneavoastră. Cel mai mult puteți întâlni:

tăieței soba - tăieței din hrișcă care se servesc reci în lunile de vară (zaru soba) sau calzi în lunile de iarnă. Una dintre variantele de bază este kake soba (tăiței de hrișcă cu bulion).

Udon noodles - tăiței groși de grâu de culoare gălbuie serviți ca tăiței soba.

Noodle ramen - supa ramen poate fi preparată în general în mai multe moduri, tăițeii sunt tăiței cu ou în stil chinezesc, dar ramenul este atât de popular în Japonia încât localnicii îl iau ca fiind al lor. Cel mai important lucru despre ramen este bulionul, producția sa este de obicei secretă, astfel încât fiecare restaurant ramen oferă un bulion cu aromă diferită, chiar dacă este același fel de mâncare. Pe lângă bulion și tăiței, există legume și carne în diferite moduri.

Gyoza - pungi umplute cu carne și legume, aburite sau prăjite.

Tempura - legume, fructe de mare și pește învelite într-un mod similar cu tri-wrap-ul, dar rezultatul este vizibil mai crocant.

Sushi - în principal pește crud cu orez și alge marine. Sushi tipic este un rulou de orez și carne acoperit cu alge marine și se numește maki. Orezul cu pește deasupra este nigiri. Feliile de pește crud se numesc sashimi.

Natto - boabe de soia fermentate de culoare maro deschis. Au un miros foarte înțepător și un gust tipic puternic, străinii adesea nici nu le pot gusta din cauza mirosului puternic. Cu toate acestea, sunt foarte sănătoase!

Bentó - cutia pentru prânz, practic un pic din toate. Este tipic să cumpărați bentos pentru tren sau shinkazen, le vând chiar pe peroane.

Senbei - biscuiți de orez acoperiți cu sos de soia și alge marine, asemănători cu celebrul "amestec japonez" de aici.

Ceaiuri - sencha - ceai verde tipic, genmaicha - timp verde cu orez prăjit, mugicha - ceai de orz, matcha - ceai sub formă de pudră cu un gust amar, folosit mai ales în ceremoniile ceaiului și ca aromă pentru dulciuri etc.

Alcool - sake - vin de orez, un alcool tipic japonez. Shouchu - alcool japonez din cartofi dulci. Bere - Asahi, Sapporo, Kirin, Yebisu, ...

Bomboane și dulciuri - dulciurile tradiționale sunt făcute din făină de orez, amidon și fasole dulce anko.

Ce nu trebuie să faceți atunci când mâncați

Nu înfigeți bețișoarele în orez, ci puneți-le pe bol. Bețișoarele sunt înfipte în orez doar în timpul ritualurilor funerare.

Nu înfigeți bețișoarele în sushi, este foarte nepoliticos. Este obișnuit să mâncați sushi cu mâinile dacă nu știți cum să folosiți bețișoarele. În Japonia, pe de altă parte, sushi este mâncat cu mâinile de către adevărații cunoscători și gurmanzi.

Nu treceți mâncarea de la bețișoare la bețișoare, evocă un alt ritual funerar budist, cel al luatului oaselor.

Cum să mâncați ca un localnic

Mâncatul la restaurantele locale este sigur. Standardele de igienă japoneze sunt printre cele mai ridicate din lume.

Restaurantele locale cu autoservire sunt omniprezente, unde comandați la un chioșc, plătiți cu un card și primiți o masă simplă, dar de obicei bună și, cel mai important, foarte ieftină.

Aceste bistrouri sunt foarte populare printre japonezi pentru meniurile de mic dejun și cină.

Acest articol poate conține linkuri afiliate din care echipa noastră editorială poate câștiga comisioane dacă faceți clic pe link. Consultați pagina noastră Politica de publicitate.

Mai aveți întrebări?

Dacă aveți întrebări sau comentarii cu privire la articolul...

0 comentarii

Conectați-vă la Cestee

... comunitatea mondială a călătorilor

Nu aveți încă un cont de călătorie? Înregistrează-te